I 2010 blev non-profit organisationen Green Building Council Denmark stiftet. Med medlemmer fra hele bygge- og ejendomsbranchen arbejder organisationen for at udbrede bæredygtighed i byggeriet. Organisationen arbejder aktivt med at formidle viden, afholde kurser og events om bæredygtighed og uddanne konsulenter og auditorer i bæredygtighedscertificering DGNB.

Guld, sølv eller platin

En DGNB-certificeret bygning kan opnå enten sølv-, guld- eller platinmærkning alt efter, hvor mange bæredygtighedspoints den opnår. For at få et DGNB-certifikat skal et byggeri leve op til detaljerede krav på fem forskellige områder. Der stilles krav til byggeriets miljømæssige, økonomiske og sociale bæredygtighed, og derudover til byggeprocessen og byggeriets tekniske kvalitet. Under disse fem områder findes yderligere 37 forskellige punkter.

Helheden tæller

Indbygget i DGNB er en helhedsorienterede tilgang, der adskiller DGNB fra så mange andre tilgange. Det er altså ikke nok at lave en bygning med et lavt energiforbrug. Byggeriet skal også tage hensyn til totaløkonomi, indeklima, materialekvalitet og mange andre ting.