En sund frokostordning på arbejdspladsen er med til at give medarbejderne det brændstof, der holder dem stabilt gående gennem dagen. Det er godt for produktiviteten og arbejdsglæden. Varieret mad giver desuden muligheden for, at alle får de vitaminer, mineraler, proteiner og andre næringsstoffer, der kan forebygge nogle typer sygdom og træthed. Det fortæller kostvejleder Tove Bak, der er kantineansvarlig i en virksomhed. “Den mad, vi spiser, har stor indflydelse på, hvordan vi har det, og et stabilt blodsukker er meget bedre for arbejdsglæden og energien, end hvis man kører på kaffe og brød en hel dag,” siger hun.

Få den gode energi til eftermiddagen

Der er mange gode grunde til at skifte rugbrødsmadderne hjemmefra ud med en sund frokostordning. “Hurtige kulhydrater, f.eks. fra brød, kan godt gøre en træt efter frokosten, så derfor er det godt med grove grønsager og lækre salater, ligesom fisk og forskellige typer dip kan sikre, at man får de gode fedtstoffer,” siger hun. Skifter man noget af kødet ud med bønner og linser, giver det luft i budgettet til andre lækre madvarer - f.eks. økologiske og bæredygtige produkter.

Fælles mad støtter samværet

Med en kostfaglig person i huset kan medarbejderne være med til at præge, hvilken mad de får serveret. Fælles frokost på arbejdspladsen kan også have en positiv indflydelse på kollegialiteten og samværet, fortæller Tove Bak. “Når man deler mad, begynder man tit at tale om det, man spiser, og man kan dele opskrifter og inspirere hinanden,” fortæller hun. Er maden endda varieret og spændende, kan frokostordningen på arbejdspladsen være en inspiration til livet derhjemme og give ideer til en sundere hverdag med masser af smag.